De Amerikaanse rockband wist in hun begin periode vriend en vijand te verrassen. De voormalige Angel toetsenist Gregg Giuffria wist een band samen te stellen met Ken Mary (Alice Cooper), Chuck Wright (Quiet Riot), Lenny Cordola (Giuffia) en zanger James Christian. Onder vleugels van Gene Simmons (KISS) werd het debuutalbum gemaakt.

Alleen de laatste is nog over van deze band. Na  het debuut volgden nog 2 goede albums, maar toen kende het al diverse bandwisselingen. Inmiddels is de basis van de band met Christian, Jimi Bell en BJ Zampa al 15 jaar samen en is Chris Tristram als bassist 5 jaar van de partij.

Het brengt een beter House of Lords weer. Met het recente album New World uit 2020 verraste de band in een goede zin. Nu weet men met Saints & Sinners wat terug te vallen in het oude patroon. Met een wat matig begin en titeltrack weet de band zich te corrigeren met ‘House of Lords’.

Waarom men met deze titel niet eerder heeft opgenomen is verrassend. De ballad ‘Avalanche’ is een mainstream ballad geworden terwijl ‘Roll Like Thunder’ een AC/DC koortje kent. De heren weten Hanoi Rocks overleden bandlid Razzle te eren met Razzle Dazzle. Razzle overleed in een drink & drive ongeluk met Vince Neil (Motley Crue).

Het laatste deel van het album heeft de band de vaart erin. Lekkere uptempo songs die soms gehaast overkomen. De stem van James Christian komt toch beter uit in de melodieuzere songs van de band. Dit album kent dat in mindere mate. 

17 september 2022
In dit bericht:
Translate »