De Belgische band Hooverphonic is misschien niet zo populair in Nederland, maar behoort tot de betere acts in België. De band wist met hun indie sound door te breken bij het grote publiek. Met zangeres Geike weet men de alternatieve electropop van prachtige zangpartijen te voorzien. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Geike door Bløf werd gevraagd voor het duet in ‘Zoutelande’. Al ging Geike even solo, ze is nu weer terug bij Hooverphonic.

De band lanceerde vanaf juni elke maand een geremixt album. En ieder album kent zijn eigen kleur en sound. Na hun presentatie op het Songfestival verscheen ‘Spectacular Remixes’, in augustus verscheen ‘Blue Wonder Power Milk Remix’ en nu verschijnt ‘Magnificent Tree Remixes’.
Dit album bevat 6 remixes van hun eerste album, dat een groot succes werd. Het album werd platina en de band brak door met ‘Mad About You’, waarmee het album ook begint. Het nummer kent 2 remixes waarvan Fink er één voor zijn rekening neemt. LLorca neemt de nieuwe radio song voor zijn rekening en levert tevens een nieuwe versie van de andere hit ‘Vinegar and Salt’. Dit nummer staat dan ook twee keer op dit album.

Het album is geen re-release van het origineel, maar is meer een inspiratiebron voor mixers. Het komende album ‘Jackie Cane’ (waarvan op dit album ook een nummer staat) zal ook weer nieuwe versies brengen en komt naar verwachting eind november uit. Al met al wordt dit een mooi pakketje van 4 albums waar de fans zeker blij mee zullen zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=XydCCgmlk3M
 

17 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »