Honeyrunners – Everything is On Fire


Het Canadese label Gypsy Soul Records heeft een talentscout die het neusje van de zalm weet te vinden. Hij struint langs cafés en viaducten en vindt de mooiste klanken die er in Canada rondklinken.

Nieuwe ontdekking

Dit keer is het de beurt aan Honeyrunners. Een prachtig debuutalbums waar de indie poprock liefhebbers van kunnen smullen. Het gaat hier om een verplicht presentje dat op de verlanglijst van de muziekliefhebber staat. “What Are You Scared Off’ is een van de songs die het album doet verkopen. Met de prettig ingetogen stem Dan Dwoskin en de lichte achtergrondvocalen weet de band de ingetogen en toch swingende songs bijzonder te maken. Met handclaps in ‘Ghost’ maakt het liedje sprankelend. Het catchy titelstuk blijft snel in je hoofd zitten, zeker nadat je dit 3 keer hebt gehoord. Maar de kleine stukjes met diverse instrumenten maakt het nummer bijzonder. Het lome ‘Honeymoon’ absorbeer je er snel bij. Wanneer de gedroomde hit geschreven wordt komt men uit op het nummer ‘Mixtape’.

Prettige verrassing

Het album is dan ook een prettige verrassing tussen alle releases. Zeker de moeite waard om het 1 keer te beluisteren voordat je het op je lijstje zet.
 

10 november 2021
In dit bericht:
Translate »