The Hollywood Vampires staan dit jaar op Pinkpop en Graspop. Deze superband is genaamd naar het het beste album van LA Guns. Waar RTL Boulevard foto’s laat zien van acteur Johnny Depp wanneer het niet goed met hem gaat. Dit zijn dat de foto’s waarin de acteur zich opdost als gitarist van  Hollywood Vampires.
Met de vampier Alice Cooper en Joe Perry (Aerosmith) is de band compleet.

Live wordt de band bijgestaan door Guns & Roses bassist Duff McKagan en Matt Sorum (GnR/ the Cult e.va.) op drums. Dit keer zijn top rockproducer en gitarist/ bassist Tommy Henriksen (Alice Cooper/ Warlock) en Zack Starskey ( The Who) van de partij en gitarist Andreas Kisser (Sepultura) als gasten aanwezig.

Deze superband kent 2 albums waarbij Rise het recente album is en het eerste album veel covers kent. Een mix van deze albums is op het nieuwe live album terug te vinden. Van ‘Cold Turkey’ (John Lennon), ‘Whole Lotta Love’ (Led Zeppelin) , ‘Five To One / Break On Through’ (The Doors) en ‘My Generation’ (The Who) zijn er enkele van.

De meest eigen geschreven rocksongs vinden we op het op tweede album Rise al zien we die amper op dit live album terug. Het openingsnummer ‘Raise the Dead‘ blijft een mooie openingssong voor deze band. Daarna is het lekker doorgaan met herkenbare rocksongs die uitmonden in de Alice Cooper classic songs ‘Schools Out’ en ‘Billion Dollar Babies’ en Aerosmith’s klassieker en tine Bradshaw cover ‘Train Kept Rolling’ om het feestje te eindigen met the Rolling Stones ‘Brown Sugar’.

Het is dan ook zeker de moeite waard om deze band te gaan zien op Pinkpop en Graspop. En misschien zien we de Guns & Roses leden weer op het podium met the Vampires.
Met de ervaring wat hier op het podium staat weet men voor elke show wel een verrassingselementje in de show te stoppen.
Alle setlijsten zijn verschillend en het is altijd weer een verrassing wat er gebeurd en wie er op het podium naast deze vampiers staan.

 

10 juni 2023
In dit bericht:
Translate »