Mogen we deze onbekende rockband als een superband gaan beschouwen?? Wanneer Glen Poland door zijn  adressenlijst wandelt komt hij diverse mensen tegen die hij uitnodigt om een song te schrijven en op te nemen.

Met Glen Drover en Shawn Drover(Megadeth), Tim Ripper (Judas Priest) Henning Basse ( Firewind) Rudy Searzo ( Quiet Riot/ Ozzy/ Whitesnake) James LoMenzo (Black Label Soc/ Megadeth) George Lynch (Dokken), James MacDonough ( Iced Earth / Megadeth) en Eric Peterson (Testament) heb je een aardige samenstelling om mee de studio in te duiken.
Wanneer de naam Chris Poland hier aan verbinden is de link naar Megadeth snel gemaakt. De man maakte jarenlang deel uit van deze metal band. Als gitarist van die band maakt hij naam in deze scene.

Het album van Hellentor, een Glen Poland Project maakt dan ook de verwachtingen waar. De metal sound klinkt als meta-gegoten. Van het begin met het melodieuze metal nummer ‘Behind The Wall’ tot het classic stevige metal geweld van de ‘Vikings Parade’ weet Poland een heerlijk album te produceren. De voldoening van deze gezamenlijkheid horen we in het slotnummer ‘We Are Chosen’. Het is geen nu metal maar vooral de classic metal sound, maar dan op hoog niveau  waarbij ‘Judgement Day’ een van de hoogtepunten is.

Zeker de moeite waard voor metal en rockliefhebberrrrrrrrr!

11 maart 2023
In dit bericht:
Translate »