In de tijd van de jaarlijstjes, overzichten en goede voornemens mag de jaarlijkse roundup van de Nederlandse hitlijsten niet ontbreken. Hitzone Best Of 2022 geeft ons zoals gebruikelijk een mooi radiovriendelijk overzicht van het afgelopen jaar.

 

Feest der herkenning

TMF, Radio 538 en The Music Factory waren allemaal “sponsoren” van de compilatiealbums die al sinds 1998 worden uitgebracht. Nu is er met Best Of Hitzone 2022 een overzicht van het afgelopen muziekjaar dat grotendeels nog beheerst werd door de wereldwijde pandemie. Met maar liefst 51 tracks is het een feest der herkenning geworden waarbij we een keur van grote internationale maar ook nationale artiesten voorbij horen komen. Natuurlijk mogen ‘Overpass Graffiti’ van Ed Sheeran en ‘Bones’ van Imagine Dragons niet ontbreken maar datzelfde mag gezegd worden van de Nederlandse ontdekking S10 met haar hit ‘Diepte’.

 

2x George Ezra

De huidige versies zijn in de loop der jaren meegegroeid met de couleur locale van de Nationale Radiostations waardoor er veel ruimte is voor Nederlandse artiesten. Flemming (‘Automatisch’), Suzan & Freek (‘Honderd Keer’) en Goldband (‘Noodgeval’) zijn enkele namen die we tegenkomen en daar staan andere artiesten als Coldplay (‘Humankind’) en de ultieme floorfiller ‘About Damn Time’ van Lizzo tegenover. Dat we een artiest twee keer voorbij horen komen is bijzonder en die eer komt George Ezra toe. Al met al is Hitzone The Best Of 2022 wederom een fijne manier om nog één keer muzikaal achterom te kijken.

  

22 december 2022
In dit bericht:
Translate »