Het Canadees collectief vol country en americana is te vinden bij Hello Darlins. Met het nieuwe album The Alders and the Ashes krijg je dubbel veel plezier. Met zangeres Candace Lacina en Mike Little als grondleggers van deze band, heb je een basis van ervaren muzikanten.

Na het debuutalbum Ga By Feet is het succes nu in een dubbelalbum gegoten. Het album is als het ware in twee delen geknipt. Op het eerste deel hoor je vooral de country songs met een akoestisch karakter. Met songs als ‘Highway 355’,  ‘What is a Broken Heart’ en ‘Reaons to Cry’ komen we in een wereld van the Eagles americana terecht. Met de vrolijke countryklanken van ‘Died With Your Boots On’ en even een elektrisch tintje van ‘Don’t You Fall’ breekt het eerste deel van het album.

De songs ‘Lonely Shore’ en het Mama Knowe kent een ander karakter in de songs. Het is wat pittiger en daarmee is het tweede deel van het album wat krachtiger dan het eerste deel. Voor de Spotify luisteraar is het dan ook een tip om de songs doorelkaar te beluisteren. Het geeft wat meer drive in de songs.  Met ‘Do It Up Right’ en ’Devil In The Dark’ krijgt het allemaal meer ballen en daarmee hoor je ook een andere Darlin. Het geheel is dan ook misschien iets te veel als dubbel album maar je kunt het prima afwisselen wanneer je de cd hebt.

Aan de kwaliteit van het album zal het zeker niet liggen.

19 maart 2024
In dit bericht:
Translate »