Heather Nova – Other Shores


Zangeres en songwiter Heather Nova uit Bermuda, wist de wereld in 1994 te verrassen met het album Oyster al scoorde ze in Nederland 7 jaar later hits met ‘I’m No Angel’,  ‘Virus of the Mind’ en ‘Someone New’ van het album South. Na het album Pearl uit 2019 is er nu een nieuw album vol covers uit haar platencollectie.

Dat maakt het ook geinig want hier staan verrassende songs op. Om te beginnen weet ze Foreigner’s grote hit ‘Waiting For A Girl Like You’ te pakken. De Amerikaanse rockbands komen vaker o p dit album terug in de vorm van Journey en hun grote US hit ‘Don’t Stop Believin’’.  Verrassende songs staan er zeker ook op. Wat te denken van een mooi akoestische versie van ‘Never Gonne Give You Up’ van Rick Ashley, Here Comes Your Man van The Pixies en het wat moderne Cold Little Heart van Michael Kiwanuka.

De stem van Heather Nova is nog steeds even mooi en kwetsbaar. Toch weet ze alle songs zo om te vormen dat het bij haar past. Al ligt het ’Frigile’ van Sting nog het dichtste bij het origineel.

Wanneer alle song in dit bedje wordt gegoten is de verrassing er wat af, dat is dan ook het enige kritieke punt voor dit album.  Verder weet ze met haar stem en een a capella versie van Rod Stewart’s ‘Sailing’ je weer te betoveren.

Wellicht weet ze dit te verdoezelen tijdens haar shows die ze gaat geven in oktober. Dit was nog in het kader van haar album Pearl, maar zal de setlist wellicht spitsen op het nieuwe album.

Heather Nova is te zien in:

  • 04/10/22, Nijmegen Stevenskerk
  • 05/10/22, Amsterdam Paradiso
  • 06/10/22, Groningen Oosterpoort
  • 07/10/22, Rotterdam Arminiuskerk


 

23 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »