Hayes Carll – You Get It All


De Amerikaanse country zanger Hayes Carll uit The Woodlands Texas doet al wat jaren mee. Inmiddels heeft hij de houthakkersstad verlaten om met zijn solo albums te toeren. En met succes! Carll is in 2017 verkozen tot country muzikant van het jaar en het recente album What It Is, is bekroont met goud.

Award winning country

Het hoesje van dit album is er eentje die er wezen mag! Maar het gaat vooral om de muziek die erop staat. De stem van de man past gegoten in de wereld van countrymusic wanneer je Help Me Remember beluisterd. Kris Kristofferson  heet zijn opvolger gevonden! Met viool en deinend ritme is ‘Any Other Way’ een classic countrysong te noemen. Persoonlijk vind ik de sound van ‘Different Boats’ mooier en spannender. Dit zijn dan ook voor mij de mooie liedjes die deze man maakt. Heerlijk vloeiend en meeslepende songs dat uren door kan gaan. Of het ‘In The Mean Time’ met Brandy Clark waar het verhaal prachtig uitpakt in de muziek. Het gitaarwerk en de spanning in ‘She “ll  Come Back To Me’ met een rocksausje maakt het album net even aantrekkelijker dan alleen platte countrysongs. Hier is dan ook het verschil te vinden met zijn collega’s en weet Carll deze prijs nominaties  op zijn naam te zetten.

Lijstjes

Het album You Get It All van Hayes Carll is dan ook een country album met veel variatie en zal wellicht weer in de lijstjes van de country nominaties komen te staan. En misschien behoort dit tot het country album van dit jaar! 

12 november 2021
In dit bericht:
Translate »