Er waren al wat singles en een viertal EP’s verschenen, maar nu is daar toch dan het debuutalbum van de Australische singer/songwriter Harrison Stom. Wonder, Won’t You? kent een tiental nummers waarin Storm reflecteert en ons een inkijkje geeft in zijn denkwereld, hoe hij zich voelt en wat zijn kijk op het leven is.

 

Inkijkje in zijn wereld

Vanaf de eerste warme klanken van opener ‘Warm A Cold Heart’ word je dus in de persoonlijke wereld van Storm gezogen. Het voelt vertrouwd, is erg melodieus en gaat ook daadwerkelijk over die betere kant van jezelf die je best eens wat vaker mag laten zien. Vervolgens is daar met de single ‘Stone’ één van de hoogtepunten; niet alleen laat Storm horen wat hij vocaal in zijn mars heeft maar ook qua opbouw en intensiteit is dit een uitermate intrigerende track over de eenzaamheid die hij voelde tijdens de lockdown periode. Een regel uit de tekst van dit nummer is uiteindelijk tot de albumtitel gepromoveerd (“Wonder, won’t you? / This all feels harder cos it seems we didn’t choose /Unearthing the truth that lifts you from the dirt”). ‘This Love’ is fraai en in sommige delen wat rijker georkestreerd terwijl ‘The Wind And The Wild’ juist weer heel dromerig en romantisch is. Dat hij zijn inspiratie uit muzikanten als Jeff Buckley en Angus & Julia Stone haalt is helemaal niet vreemd en al luisterend naar Wonder, Won’t You? misschien zelfs wel herkenbaar.

 

Straatmuzikant

Storm voelde zich niet thuis op college en ontwikkelde als straatmuzikant zijn singer/songwriter kwaliteiten die dus uiteindelijk niet onopgemerkt bleven en hem dit platencontract bij Nettwerk opleverde. Op ‘Daylight Sun’ horen we zijn vingers over de snaren glijden en op het akoestische ‘In Good Time’ daalt de in Melbourne woonachtige Storm echt af naar het singer/songwriter genre. We voelen als het ware zijn soepele fingerpickin’ gitaarspel in al onze vezels en in combinatie met zijn meer dan prettige stemgeluid is dit een nummer dat natuurlijk niet uniek is in zijn soort maar wel perfect de lading dekt. Met ‘Life Ain’t Ordinary’ noemen we nog zo’n inhoudelijk krachtig nummer dat Storm spreekwoordelijk “klein” weet te houden. Zelf zegt Storm over zijn debuut: “This collection of songs feels like it sums up the past few years for me as best I could. There’s a sprinkle of everything I’ve been through. Falling in love, facing and getting through mental health issues and ultimately striving to connect more with myself and the world. It’s been really healing to sit with these songs before I’ve shared them to the world as well, but I can’t wait for people to discover something through this album”.

 

De eerdere EP’s zijn de basis voor de gemaakte vlieguren

Met Wonder, Won’t You? hebben we er een nieuwe vis bij in de haast onuitputtelijke vijver van singer/songwriters. Storm bewijst dat de door hem gemaakte vlieguren een goede investering zijn geweest en een opmaat naar dit persoonlijke debuut. De man van Down Under weet het hele album het niveau hoog te houden en trakteert ons richting het einde nog met het prachtige ‘Tomorrow’ en ‘Better With You’, waaruit blijkt dat hij het vertrouwen in de liefde niet is verloren. We kunnen na enkele luisterbeurten wel stellen dat Storm kwam, zag en overwon. Wonder, Won’t You? is een prachtig album geworden dat je makkelijk in één adem luistert en dat na elke luisterbeurt mooier wordt. Veel luisterplezier!

 

 

 

17 januari 2024
In dit bericht:
Translate »