Hämärä – Ivory Tower


De naam van deze band doet Scandinavisch aan. Het is dan ook een Fins woord voor het idee van duister en spooky. Al gaat het hier om een Amerikaanse act dat zich in de lijn van de metal een donkere sound weet te produceren. Met wat “ op de a dan ziet het er weer origineel uit, zoals Mötley Crüe zijn naam ook aan doet.

Deze metal act weet vooral een steviger sound te produceren dan de stadion act die uitverkocht door de US tourt. Met een wat standaard openingsnummer gaat de snelheid in ‘Holy War’ er stevig in. Net als in ‘Isolation’  zoekt de band naar de juiste zanger of het beste stem geluid. Daar waar Linkin Park een mooie mix van zang en rap weten te vinden, zoekt men hier naar een mix van zang en een stoer heavy  geluid. Het ontaard soms in wat schreeuwerig gebrul al zijn de refreinen best lekker. ‘Hardly Awake’ krijgt een piano in de compositie en ‘Under The Sun’ een bleepje dat het even moet gaan maken. Toch blijft de basis hetzelfde en is de variatie in de songs wat moeizaam te zoeken.

Toch zit er in de nuance het verschil. Een stopje of een andere hook in de song, maar dat is het dan ook. Met ‘Retribution’ weet men even een andere draai te geven en ‘Withering Away’ kent even een andere invulling drums die erg zijn best doet om alle vellen van de drums te vullen.

Voor de echte metal liefhebber is dit een melodic metal album, voor de melodic metal liefhebber mag er weer wat meer variatie in. Wellicht is  dat de zoektocht van deze Amerikaanse “Vikingen”.


 

26 juli 2022
In dit bericht:
Translate »