De Amerikaanse indiepop act Haim bestaat uit drie vrouwen. De zussen Este,  Danielle en Alana Haim (wat in het Hebreeuws Leven betekend) wisten in 2023 hun debuutalbum te brengen en dat is nu 10 jaar geleden. Het is een reden tot een feestje.

Succesdebuut

Days Are Gone wist het vooral in UK en VS goed te doen in de rocklijsten. Ze scoorden een grote hit met ‘The Wire’. Al beleven de songs ‘Forever’,  ‘Falling’ en ‘Don’t Save Me’ in Nederland wat achter tot tip notering of minder. Met het nummer ‘Meltdown’ van the Hunger Games scoort de band als mede performer een grote hit.
Toch weet de band zich te onderscheiden en gaan ze met vele topacts op tournee. Het legt hun geen windeieren en het succes komt langzaam tot deze band.

Nog even mooi

Het debuutalbum is een heerlijk indie pop album. Met lekkere popsong ‘If I Could Change Your Mind’ en ‘Let Me Go’. De niet voor de hand liggende beats in ‘Honey and I’ worden alleen maar mooier wanneer je het nummer vaker beluisterd. Al zitten er ook wat songs tussen die je afstoten of omarmen. ‘My Song 5’  is hier een van. Het jubileum album kent een tweede cd met bonus songs en remixen van Duke Dermont en Cerrone Funk. Giorgio Moroder weet ‘Forever’ tot een pakkend nummer te maken.

Voor degene die het echte debuut heeft gemist is dit zeker een aanraden om de tijd nog even in te halen.

8 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »