De Nederlandse zanger heeft zijn grote G concerten erop zitten. De man heeft album een hele serie albums op zijn naam staan. De hits worden live gespeeld en met volle borst meegezongen. Al is Guus Meeuwis de laatste jaren bezig met het maken van albums die beter zijn dan ooit te voren.

Dat geldt ook voor het album Uit Het Hoofd, dat alweer een poosje verkrijgbaar is. Het is het eerste deel van een tweeluik dat de man na zijn huwelijk heeft gemaakt. Het zijn de hersenspinsels die leiden tot een album vol mooie liedjes. Liedjes waar hij nu misschien iets langer over heeft nagedacht en dat betaald zich uit. Of is het dat de man inmiddels 50 is, hertrouwd en dat inspireert. Het openingsnummer ‘Mooier’  bezingt hij de liefde met vele gasten. Natuurlijk is er ook nog wel een feestnummer te vinden en dat is het ‘We Vieren Het Toch’.

Heerlijke luisterliedjes

De mooie liedjes zijn de luisterliedjes waar hij juist zo goed in is. ‘Fouten’, ‘Waar Gezegd’ en ‘Danser op het Gras’ zijn dan ook juweeltjes die een tegeltje binnen het betere Nederlands lied mag krijgen.
Guus Meeuwis schuift in het genre langzaam op van de studentenkoos liedjes via de Acda en de Munnik kleinkunst,  naar het serieuze lied waar we nu Herman van Veen nog voor hebben.

Het wordt alleen maar beter en zijn benieuwd naar het tweede deel van dit album.

23 juli 2023
In dit bericht:
Translate »