De Griekse gitarist Gus G. maakte vooral naam bij de band Firewind. Zijn manier van gitaarspelen bracht hem tot gastbijdragen voor Nightrage, Arch Enemy en Dream Evil, en ook werd hij gitarist bij de band van Ozzy Osbourne. Samen met Krokus-producer Dennis Ward (bas) en Will Hunt (drums) produceerde hij dit instrumentale album.

Vaak zien we dat het gitaarspel op een instrumentaal album een goede indruk geeft van de techniek die een gitarist heeft ontwikkeld. In de rock en metal gaat het veelal om de snelheid van de riffs en de snelle solo’s die men van het fretwerk laat spatten. Gus G. speelt gitaar zoals een vocalist zijn songs brengt. Melodieus, theatraal en zo nu en dan wat ruw. Zijn techniek maakt dat de songs een melodieuze metal sound krijgen, zoals we goed op de laatste albums van Ozzy Osbourne kunnen horen.

Op het openingsnummer ‘The Unknown’ geeft hij eerst aan waar hij naar toe wil, en doet er vervolgens nog een flinke schep bovenop. Het doet wat denken aan de solo-albums van Steve Vai en Joe Satriani, die hetzelfde concept uitwerkten. Op ‘Force Majeur’ krijgt Gus ondersteuning van gitarist Vinny Moore, die hier duidelijk een inspiratiebron voor Gus is. Het juweeltje op het album is ‘Night Driver’, en ‘Not Forgotten’ maakt van deze plaat een goed geheel.

Gus G. zet een puike prestatie neer op dit album, en het is goed te begrijpen dat Ozzy, als ontdekker van goede gitaristen, hem heeft gevraagd mee te helpen bij het schrijven van nieuwe songs. 

14 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »