De voormalig bandlid van Super Furry Animal is met zijn soloband in de studio even buiten Parijs gedoken. Het schijnt dat het album in 3 dagen is opgenomen. Met de goede voorbereiding moet dat lukken en is Kate Stables van This is Kit aangeschoven voor de achtergrondvocalen.

Het album brengt vooral een heerlijk ontspannen luisterpopsound weer. Met een tintje jaren 70 in de songs als ‘Silver Lining Lead Balloons’ of ‘Celestial Candyfloss’ onstaat er een lekker warme sfeer. Rhys weet al heerlijk met ‘Bad Friend’ het album te starten. Een song waarmee hij een stempel drukt op het album. Met een melancholische sfeer leidt de man het album in.

Als een Tom Waits die de country in is gedoken brengt Rhys nieuwe elementen in het titelstuk. Terwijl ‘They Sold My Home to Builkd A Skyscraper’ weer een good old 70 song weergeeft. Het album loopt zeker lekker door al worden de songs met experimentele uitdagingen onderbroken.
Het past bij de sound vna Gruff Rhys en krijg toch het idee dat dit een van zijn meest toegankelijke albums is geworden.
Het vrolijke ‘Peace Signs’ en ‘i Will Keep Singing’ en intens ‘I Tender My Resignation’ brengen door de diverse muzikale invullen het album meer kleur.

Sadness Sets Me Free  is dan ook een mooi album van Rhys geworden en zeker de moeite waard om het even te beluisteren. Al heeft het even wat draaiuren nodig, maar minder dan zijn vorige werk.

10 februari 2024
In dit bericht:
Translate »