Deze postpunk-act werd vooral bekend door zanger Chester Bennington van Linkin Park, die inmiddels alweer vijf jaar geleden overleed. Het derde album ‘Amends’ kwam in 2020 uit en nu is er nog een postuum-album ‘The Phoenix (is Rising)’.

Het was al bekend dat de band een focus had op een dubbelalbum van ‘Amends’. Dit is dan ook het tweede deel van het album uit 2020. Het is aannemelijk dat de fans al een exemplaar van dit album hadden, maar het is nu allemaal netjes afgemixt en in goede banen geleid.

De band maakt vanaf de eerste schreeuw in ‘Saturation’ direct een statement: ‘Strak en vol overgave’. Drummer Sean Dowdell pakt de achtergrond-vocalen op in ‘Starting To Fly’ en ‘Anything, Anything’, om extra kracht bij te zetten. Richard Patrick (van de band Filter) zingt ‘Believe Me’ in, en Jane’s Addiction’s gitarist Dave Navarro schuift aan voor ‘Holding You’.

Het is een heerlijk rock-album, dat in de lijn ligt van de melodieuze klanken van Linkin Park. Met ‘Hole’ vullen de dochters van Chester Bennington als achtergrond-zangeressen het gat op dat hun vader heeft achtergelaten. Dat geeft een dubbel gevoel omdat hij in dit nummer aangeeft de controle over zichzelf kwijt te zijn, met de bekende gevolgen van dien.

Met ‘The Phoenix’ worden de herinnering aan deze bijzondere man en zanger hoog gehouden. Na het album ‘One More Light’ van Linkin Park, is dit dubbelalbum een prima vervolg, voornamelijk voor de fans.Copy-edit: 21-7-2022

20 juni 2022
In dit bericht:
Translate »