Gretchen Peters – The Show: Live From The UK


De Amerikaanse folk zangeres Gretchen Peters weet al een enige tijd prachtige liedjes te maken. Toch lijkt het voor de Nederlandse radio niet interessant genoeg. Ze komt hier maar amper of niet op de radio of tv. Toch weet ze al vele hits op haar naam te zetten. Ze leverde hits voor Trishe Yearwood, en was met Bryan Adams de schrijver van ‘Have You Ever Loved A Woman’, ‘Rock Steady’(Bonnie Riatt) en Kenny Rodgers gezongen ‘When You Love Somebody’.

Dit album geeft een mooie weergave van haar carriere en laat ze zien dat ze niet alleen een goede zangeres is, maar ook een liedjesschrijver waar je u tegen zegt. Mooi in de eenvoud met een akoestische gitaar en band. Mooie luistersongs waaronder ‘Hello Cruel World’,  de titelsong van haar eerste album ‘The Secret of Life’ en ‘Love That Makes A Cup of Tea’.

Peters weet al vanaf de jaren 90 albums te produceren. Toch lijkt het erop dat ze vooral in UK haar succes moet innen. Hier weet ze wel de zalen te vullen en bescheiden hitjes te brengen.
Haar mooie heldere stem klikt als een klok met de piano op ‘Revival’ en ‘Everything Falls Away’.

Het is dan ook zeker een album voor de singer-songwriters liefhebbers en mensen die mooie luisterliedjes een warm hart toedragen. 

16 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »