Er zijn veel mensen die reikhalzend uitkijken naar het nieuwe album van Greta van Fleet. En ze worden zeker niet teleurgesteld! De Amerikaanse rockband uit Michigan bestaat volgend jaar 10 jaar en sinds een jaar of 4 zijn ze echt doorgebroken. From the Fires uit 2019 wint een Grammy en de broertjes Josh, Jake en Sam Kiszka (met drummer Danny Wagner) heeft hun naam gevestigd.

Het nieuwe album begint stevig en kordaat met ‘Heat Above’. Met de hoge stem van Josh is opvallend en begint steeds meer te  klinken als Jon Anderson van Yes. Zoals in het rustigere rock nummer ‘Broken Bells’ waar de band hun idolen Led Zeppelin mengen met Yes.

Greta van Fleet is dan ook een band dat de toekomst van deze rocksound waarborgd. Van even stevig te keer gaan op ‘My Way Soon’, de blues rock in ‘Built By Nations’ naar het heerlijke ‘Tears in the Rain’. Van drama over-reacted zangpartijen naar de klein intense zang.

Greta van Fleet weet een lekker rockalbum anno 2020 met veel diversiteit te brengen! En mag op een lijstje van platen van het jaar! 

7 april 2021
In dit bericht:
Translate »