Het gras is altijd groener bij de buren. Greener Grass is wel een Nederlandse act die met hun debuut album een mooi en verrassend  album presenteert. De stemmen van Sanne Huijbregts, Julia Werner, Vita Pagie en Camiel Jansen klinken als een klok. Het klinkt als een  Crosby, Stills Nash & Young in vrouwelijke vorm met 2023 folkpop songs.

De a capella klanken in het titelstuk zijn prachtig en met het openingsnummer ‘Erase’ weet de band een mooi visitekaartje af te geven. De muzikale invulling is classic en vernieuwend met een kleinkunst tintje.  Het gebruik van xylosynth, vibrafoon, klokkenspel, mandoline en percussie als basis onder de stemmen maakt het geheel bijzonder, kwetsbaar en mooi. Het creëren van songs als ‘The Quiet’ en ‘The Road’ zijn authentiek intiem in de compositie met het nummer ‘River’ als highlight op dit album.

De basis van de songs is het vertellen van verhalen en in de vorm van een vocale polyfonie is hier wel geslaagd. Het album wordt netjes afgerond met het No More en dan weten we dat het einde daar is. Het zou mooi zijn dat deze act de ruimte krijgt zich verder te ontwikkelen en de nodig aandacht krijgt wat het verdient.

28 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »