Het lijkt het weekend van de oude mannen die een album brengen. Naast Paul Simon weet Graham Nash ook een album te brengen. Deze man van 81 kennen we van het legendarisch gelegenheidsband Crosby Stills Nash & Young. Nu Crosby is overleden, weet Graham Nash solo een positief album over het leven te brengen. Het staat in contrast met het album van Paul Simon.

De voormalige zanger van de Britse band The Hollies begint zijn album krachtig met ‘NOW’ en ‘A Better Life’. Opvallend zijn de lekkere gitaarsolo ’s op de plaat. Al weet de man met ‘Golden Idols’ de vraagtekens te leggen bij de helden met een randje. De zangpartijen van de man zijn nog even krachtig en gevoelig. Het ‘Stars & Stripes’ en ‘Love of Mine’ zijn weer even vertrouwde luisterliedjes die we ook kennen van de gelegenheidsband. ‘Teach Your Children’ en de samenzang met Young maakt het geheel helemaal af. Al is het te gemakkelijk om altijd naar het verleden van deze band te kijken, Nash weet met dit album weer even mooie liedjes te maken als toen.
Het instrumentale Disney ‘Theme From Pastoral’ dat als intro dient voor het mooie pianostuk ‘In  A Dream’ brengt dit samen tot een juweeltje waar je even stil van wordt.
De Americana country blues van ‘It Feels Like Home’ kent het thema van rust zoals Nash dit in ‘Follow Your Heart’ terug brengt.

Prachtig album!

Graham Nash zal in September te zien zijn in Utrecht en Groningen.

20 mei 2023
In dit bericht:
Translate »