Graham Nash – Live: Songs for Beginners / Wild Tales


De Engelse zanger Graham Nash is voor het grote publiek bekend van Crosby Stills & Nash (& Young). Mar voor die tijd was hij zanger van de bekende UK popband the Hollies. Na het CSN avontuur richtte de man zich op als activist tegen de kernenergie en jacht. Het past in de ideologie van de jaren 60. Ergens voor staan en dat is Vrijheid voor ieder.

Met het album Songs For Beginners debuteerde Nash in 1971. Dit was nadat CSNY het legendarische Deja Vu en het succesvolle ‘Teach Your Children’ had uitgebracht. In die sfeer verscheen Nash zijn debuut album en twee jaar later verscheen de opvolger Wild Tales. Hier staan songs op als ‘Prison’ en ‘And So It Goes’  van het niet verschenen CSNY album Human Highway. Hierna brak de band CSN. Logisch gevolg dat Nash ook zijn songs op een solo album bracht.

Dit album is een samenstelling van deze twee eerste solo albums met een o.a. het Lennon achtige ‘Be YourSelf’ en het nu zo toepasselijke ‘Military Madness’ en Chicago ( We Can Change The World)’. Nog steeds is het ‘Man in the Mirror’ een juweeltje en  is het titelstuk van het tweede album ‘Wild Tales’ een ondergewaardeerd nummer en album te noemen.
Nash weet dit te corrigeren met dit album en hopelijk dat meer mensen de albums van Nash gaan waarderen. De invloed van hem binnen deze superband is groot geweest en dat is dan ook weer te horen op dit album. Het origineel mag daarna weer uit de kast worden gehaald. 

6 mei 2022
In dit bericht: