De afgelopen jaren was het vaste prik. Golden Earring sluit hun jaar in december af met een show in Ahoy. Van de Last Blast Of The Century naar 2019. Toen niet wetend dat dit het laatste concert van Nederlands grootste band is. De band die het langste bij elkaar was in de originele bezetting. Daar ware vele passante als muzikanten getuige van. Eelco Gelling, Robert Jan Stips, Bertus Borgers zijn enkelen die deze legacy intern hebben beleefd.

Het was eind 2020 dat George Kooymans de buitenwereld laat weten dat hij aan de spierziekte ALS lijdt. De covid bracht al dat de band niet meer tourde en dit was het bericht dat dit ook niet meer zal gaan gebeuren.

Toch is ook deze show opgenomen en deze registratie staat nu op cd. Een album dat vooral een emotionele lading kent. ‘Don’t Stop The Show’ is het openingsnummer en de hits door de jaren heen  komen voorbij. ‘I Do Rock And Roll’,  “Another 45 Miles’, ‘Long Blond Animal’, ‘The Devil Made Me Do It’,  ‘When The Lady Smiles’ het zijn er genoeg om je tot een grote act uit te roepen.

De kwaliteit is nog altijd even goed en de songs doen het in Nederland nog altijd goed. Natuurlijk is het internationaal een grote act. Al had de Nederlandse cultuur hen in Nederland gehouden. Maar in het buitenland had men ook graag willen genieten om ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en “When The Lady Smiles’. Songs waarmee Golden Earring de Billboard hitlijsten in US mee  vulde.

De status van deze band is in de wereld net zo groot als Johan Cruijf. Waar je ook komt weet men songs van Golden Earring mee te zingen.
Dit album kent vooral de bekende live songs en zijn de songs van de laatste albums hier niet op te vinden.  Een soort van Classic einde. Maar wel eentje met een emotionele lading.

21 november 2022
In dit bericht:
Translate »