Elders kun je een review lezen over het laatste live album van Golden Earring dat in dezelfde maand is uitgebracht als de remastered Live album van 1977. Het was een van de hoogtepunten van deze Nederlandse grote act.

De uitgerekte songs ‘She Flies On Strange Wings’, ‘Mad Love Coming’ of The Byrds cover ‘Eight Miles High’  werden legendarisch. Het ruim 11 minuten durende ‘Radar Love’ werd een classic. Het album is in het Rainbow Theater van Londen opgenomen en is nu aangevuld met extra songs van een show uit Brugge.
Het was het succes dat de band kreeg met blues gitarist Eelco Gelling  als perfecte solo gitarist voor de band. Tijdens de tour van US met Aerosmith KISS en Ted Nugent  verlaat Gelling de band. Een klap dat de doorbraak van een langer termijn in de weg stond.

Toch is dit document een mooie herinnering van die tijd en misschien wel een van de beste live albums die er door een Nederlandse act zijn gemaakt. Het heeft de rock, de blues, de overkill en Nederbeat dat over de hele wereld is gegaan. Met extra songs als ‘Fighting Windmills’ en ‘I Need Love’ en de single versies van ‘Radar Love’ en ‘Just Like Vince Taylor’ maakt dit het album langer, al was het op zich al compleet. Maar nu in een nieuw fris welverdiend jasje.

Golden Earring volgt hun weg met z’n vieren.

21 november 2022
In dit bericht:
Translate »