Het album  Something Heavy Coming Down uit 1985 was een compilatie van het concert dat Golden Earring in Leiden speelde. Het was hun tijd waarbij het succes weer hen toelachte. De hits ‘When The Lady Smiles’, ‘Twilight Zone’ en ‘The Devil Made Me Do It’ bracht de band weer aan de internationale top.

Het is nu 40 jaar geleden en het album kent nu het volledig concert. Het oorspronkelijk album kent 9 songs en met ‘Future’ en ‘Mission Impossible’ was toen al de reden om het album aan te schaffen. Het titelstuk was een studioversie dat op de plaat was gezet.

Met dit album is het allemaal overzichtelijk en heerlijk naar te luisteren. De 80s drums hoor je er door heen maar belangrijker is dat dit album aangeeft hoeveel top songs en hits Golden Earring toen al had. Het is niet voor niets een van de belangrijkste bands van Nederland (geweest). Rock op het hoogste niveau. En George Kooymans als meestergitarist laat hier het beste van zich horen. Long Blond Animal, Radar Love zijn vast gegevens. Maar nu met ‘NEWS’, ‘I’ll Make it All Up To You’,  ‘The Devil Made Me Do It’ van 8 minuten en ‘Clear Light Moonlight’ maken dit album af.
Natuurlijk was het concert al op bootleg verkrijgbaar maar het is toch mooi om het nu af gemixt te beluisteren.

Daarnaast nog 4 studioversies van ‘Something Heavy Going Down’ vind je nog om het cdtje vol te krijgen. Maar dit album is 40 jaar na dato nog even mooi en niet voor niets dat het de hitlijsten  weer invliegt.

5 mei 2024
In dit bericht:
Translate »