Van de Ierse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan verscheen eerder dit jaar het mooie album Driven. Het was het eerste album na 4 jaar en in het licht van de kerst en Top 2000 is er nu een volledig best of album dat uit 3 cd schijven bestaat.

Het lijkt wel zijn gehele oeuvre met alle classics waar deze man verantwoordelijk voor is. Wie kent niet de songs ‘Nothing Rhymed’, Matrimony’ en het ‘Alone Again (Naturally)’, dat later door Koot en Bie werd vertaald naar het liedje ‘1948 (Toen Was Geluk Heel Gewoon)’. Het zijn 3 songs waar deze man beroemd mee is geworden. Zijn singer-songwriters boek staat vol met dit soort liedjes waarbij de piano centraal staat. Hier en daar een orkest maar vooral mooie liedjes.

Daar waar de tijd van toen een album met maximaal 10 songs verscheen, was dit een mooi geheel en dan kon je nog een keus maken om een nieuw album te pakken en de a of b kant op te zetten. Dit is een mooie collectie dat vooral veel is. Door de grote hoeveelheid komen de mooie liedjes als ’Clair’  en ‘Victor E’ in het gedrang komen. 67 songs op drie album en de duetten met KT Turnstall (Take Love), Peggy Lee (‘Can’t Think Straight’) en Mick Hucknall (Simply Red) (‘Let Bygones Be Bygones’) zijn een mooie bonus.
Het album van 50 jaar O’Sullivan krijgt een mooie kerstsluiting met ‘Christmas Song ( I’m Not Dreaming of A White Christmas) ‘. Na de kerst kun je dit nummer gewoon overslaan.

Een album vol guilty pleasures!

26 november 2022
In dit bericht:
Translate »