Get Well Soon klinkt als een hernieuwde David Bowie wanneer je het eerste nummer van het nieuwe album Amen beluisterd. De Konstatinn Gropper weet met Amen dan ook goed uit te pakken.
Dit is het 6de album van de man die al eerder mooie platen  heeft uitgebracht.

Na 4 jaar is er dan een vervolg op zijn recente album The Horror. Nu krijgen we Amen waar de man met ‘A Song For Myself’ en ‘My Home is My Heart’ lekker swingend begint. Al wordt zijn oudere werk vergeleken met de sound van Nick Cave en Portishead, is de sound van Amen luchter en meer pop gerelateerd. Het is als een nieuw start en de horror van de covid achter te laten.

De koortjes in de songs als ‘I Love Humans’ maken de songs, naast de donker warme stem van Gropper levendig. Met bombastische blazers zet hij kracht bij in de songs en krijgt het soms de sfeer dat we te maken hebben met de crooners songs van toen.
Nu zijn de kritische noten in ‘Richard, Jeff and Elon’ te horen. De sky is de limit en al heeft Gropper hier zijn eigen gedachten bij. De mooie relaxte sound in ‘Mantra’ en ‘Our Best Hope’ maken dit  heerlijke songs.

Voor dit album geeft Gropper een andere sfeer en brengt hem een stap verder in de muziek. Met deze man mag je rekening houden en alle vooroordelen even opzij zetten. In Duitsland weet men zeker mooie muziek te maken en hier is een bewijs van. Nog een of twee albums verder en dan heeft deze man een juweeltje van een album gemaakt. Dit is de mooie opmaat er naar toe.

Get Well Soon is te zien in Rotown te Rotterdan op 30 april en 1 mei in Paradiso te Amsterdam

1 april 2023
In dit bericht:
Translate »