Het was een mooie verrassing toen Geraint Watkins zijn recente album Rush Of Blood na 10 jaar van stilte verscheen. Het album met de Basement Jaxx Simon Ratcliffe als producer  is dan ook niet onopgemerkt gebleven. Nu komt het label met een prachtige verzameling van songs die de Walesman heeft opgenomen. Dan gaan we even terug in de tijd.

Al toetsenist weet Watkins snel zijn  kunsten te verenigen met de rock and roll van Nick Lowe, Dave Edmunds, Van Morrison, Shakin’ Stevens en Status Quo. Een groot diversiteit van artiesten met de nadruk op hun rock and roll albums.
Als lid van The Balham Alligators en zijn band Watkins and The Dominators weet hij heerlijke country blues en rock and roll songs te schrijven.

Dit verzamelalbum is dan ook een wandeling door melodie lane waar de oude klanken van ‘Don’t Knock’ en de rock n roll van ‘Honey  Honey’ tot de Watkins versie van ‘Johnny Be Goode’. Het zijn heerlijke songs waar de sfeer wordt bepaald naar de band waar hij op dat moment mee op pad is. De klanken van Van Morrison hoor je  in ’It’s Over’  en de vrolijke rock n roll klanken van ‘Sacre Bleu’ geven weer een heel andere sfeer.
Met het rustigere ‘Only A Rose’, ‘Chagrin’ en de Americana Western sound ‘Go West’ komen we tot de juweeltjes van deze onderschatte singer-songwriter.
Gedurende de tijd worden de songs toegankelijker voor het grote publiek. ‘Walking To Milwaukee’, het ‘Keep On’ en ‘All Around The World’ klinken eigentijdser als de songs van weleer. Al blijft de rode draad hetzelfde en zou je je kunnen afvragen of de man de oude songs weer opnieuw zou moeten opnemen.
Het tweede deel van het album is dan ook net even fijner dan het eerste deel. Met songs als ‘Heaven Only Knows’,  ‘On The Inside’ en ‘I Got The Blues’. Met de wens van nu, zou het mooi zijn dat hij met Nick Lowe weer een album maakt.
Dit is zeker een album waar de blues en pop liefhebber a la Paul Carrack of Van Morrisonzijn hart mee kan ophalen. Mooi overzicht van Watkins oeuvre!

 

15 april 2023
In dit bericht:
Translate »