George Ezra – Gold Rush Kid


De Britse singer-songwriter George Ezra veroverde de wereld met zijn roadtrip naar ‘Budapest’.  Het debuutalbum werd een prettige verrassing waarna het tweede album Staying at Tamara’s een lichte herhaling van het eerste album werd. Nu heeft Ezra voldoende tijd om de songs optimaal uit te werken en is het derde album Gold Rush Kid weer fris en vrolijk.

Met de vrolijke single ‘Green Green Grass’ horen we een swingende Ezra die vrolijk de hitlijsten beklimt. Het nummer volgt na het openingsnummer ‘Anyone For You’ dat inmiddels in diverse landen een hit is geweest. Met het titelstuk weet Ezra een vleugje Budapest in de hernieuwde popsongs van Ezra te stoppen. Het pakkende Watching me nou dancing is pakkend voor de luisteraar om het de gehele dag in zijn hoofd te houden.

Toch weet Ezra ook een mellow songs als ‘Manila’ en ‘Fell In Love At The End Of The World’ tot mooie songs te maken. Het zijn de travel songs waarbij hij zijn doelgroep als de globetrotters en reizigers op de korrel heeft. De beeldende teksten van de songs dragen hier ook aan bij. Gedurende het album worden de songs rustiger en pakkend. Met ‘Don’t Give Up’, ‘I Went Huntig’ en ‘In The Morning’ krijgt de gitaar weer een centrale plek in de songs.
Zijn stem is heerlijk naar te luisteren als het gaat om de beeldende singer-songwriters songs. Daar waar hij nog het best mee uit de verf komt. Ezra sluit dan ook af met een mooi klein liedje ‘Sweetest Human Being Alive”. 

14 juni 2022
In dit bericht: