Generation Radio – Generation Radio


Met regelmaat verrast het Italiaanse label met een soort van superband. Dit keer weet men Jay Demarcus van Rascal Flatts en voormalig Chicago bassist Jason Scheff bijelkaar te brengen. Het resultaat is verrassend en wellicht ook dankzij drummer Dean Castronovo van Journey.

Het album kent een scherpe AOR sound dat leunt tegen de sound van Journey aan. De start geeft direct veel prijs.  ‘Why Are You Calling Me Now’ is stevig rockend dat past in het rijtje van Revolution Saints, Styx en Journey. Al is het ‘Lights Go Out In Paradise’ eentje dat Journey  op hun nieuw album niet zou misstaan.

Toch weet Scheff de sound van Chicago mee te nemen door de zangpartijen en de strijkers in o.a. ‘I Hope You Find It’ en ‘Don’t Go’.  Het is dan ook erg zoetsappig. Dat is andere koek met ‘Time To Let It Go’ gaat het tempo omhoog. Het doet denken aan Styx, waar men hier ook de volle meervoudige vocalen optimaal inzet. Het ‘Smoking’ kent een heerlijke drive dat tegen de blues rock aanleunt en een vervolg kent a la KISS Uh All Night van hun 80s album Asylum. Terwijl het ‘Anything But Us’ zo zoet is dat het contrast te groot is.

Het album is dan ook wisselvallig maar gelijk staan er genoeg goede melodieuze rocksongs op om de AOR liefhebber tevreden te stellen Met de dvd versie krijg je nog 4 video’s met covers van Chicago ( ‘Will You Still Love Me’), Journey (‘Separate Ways’),  Rascal Flatts (‘These Days’) en ‘I’m Allright’ van Kenny Loggins. 

8 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »