De Nederlandse singer- songwriter Gertjan Crielaard weet zich voor de podia te presenteren als Gee Jee. Na een periode waar zijn inspiratiebronnen Boston en Kansas waren gaat de jonge man op zoek naar wereld van de (rock) muziek. Hierbij belandt hij in de band The Musquito’s.
Nu gaat de man als solo muzikant op de Nederlandstalige toer.

Met zijn tweede mini album Zoveel Het Kan start GeeJee met een aanstekelijk nummer ‘Nee’. De mooie Nederlandstalige teksten zijn persoonlijk van aard en daardoor komen de songs vooral oprecht over. Met een schorre stem doet het hier en daar denken aan Frank Boeijen en is het muzikaal wandelt GeeJee het pad tussen het betere meezingwerk van Guus Meeuwis (‘Kracht’)  en de doortastendheid van Blof. Liedjes als ‘Bedankt’.

Mooie luisterliedjes die door de afgelopen 40 jaar voorbij komen, krijgen altijd weer een nieuw jasje. Van beeldende verhalen als ‘Volg’ tot een verlangen van vriendschap in ‘Vriend’ en ‘Held’. Met een akoestische gitaar als wapen voor de strijd om de podia te veroveren is voor al de warme stem zijn troef. Het brengt hem tot luisterliedjes waar prettig naar te luisteren is.

Naast dat het album in eigen beheer is opgenomen is de muzikale mix erg goed te noemen. Een prettig album om naar te luisteren. Zeker een aanrader om eens te proberen!

Dit is Geejee

13 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »