Gang of Youths – Angel in Realtime


De Australische band Gang of Youths timmert goed aan de weg. Het nieuwe album Angel in Realtime is een prettig vervolg op hun tweede album ‘Go Farther in Lightness’ waar ze diverse prijzen mee hebben gewonnen.

Energieke live-act

Het is live een heerlijk energieke band waarmee je vanzelf mee los gaat. Niet hard maar vooral opzwepend en daarmee begint het album dan ook mee. ‘You In Everything’  en ‘In The Wake of Your Love’ zijn heerlijke songs met beeldende teksten waarmee David La ‘aupepe je meeneemt in zijn leven. Het zijn mooie persoonlijke verhalen daar waar de man zijn ellende met zijn toenmalige vrouw over de zelfmoordpogingen er naar toe,  al had gestopt in het nummer ‘The Position’.

Persoonlijke verhalen

Het resultaat is dat hij dit soort verhalen nu prachtig weet te vertolken en zijn de songs popsongs ‘Returner’, ‘The Kingdom is Within You’, “Spirits Boy’ en het kwetsbare piano nummer ‘Brothers’ songs die kleur geven aan dit album.
Daar waar de songs ergens tussen de Counting Crows en lekkere uptempo popsongs ligt maakt dat deze band zeker eentje is om in de gaten te houden.

De komende tijd zullen ze op diverse festivals verschijnen. Verder is Gang of Youths  te zien op 22 oktober in Paradiso Noord. 

27 februari 2022
In dit bericht:
Translate »