Inmiddels is de Nederlandse zangeres Froukje tot een fenomeen in Nederland gegroeid. Door haar eerlijke teksten waar hele groepen jongeren zich in terug kan vinden. Froukje behoort tot de nieuwe muzikanten die dit mooi en goed onder woorden kan brengen. Daar waar Boudewijn de Groot een hele generatie ondersteund, geldt dit voor Froukje voor de nieuwe generatie.

Zware druk

Daar rust een zware druk op. Zeker voor een jongmens die als boegbeeld voor deze generatie wordt gebombardeerd. Zonder steun, coaching en inhoudelijke gesprekken over de voorbereidingen van een doorgebroken ster. Haar omgeving zegeviert en zelf ziet Froukje alles om haar heen veranderen. Ze weet dit weer mooi beeldend onder woorden te brengen. met het openingsnummer ‘Kwijt’. De schaamte van jezelf zijn bij de bakker, in de trein of op de fiets rijdend door de stad. ‘Zonder Liedjes’ en ‘Houden van Mij’ vertaalt dit terwijl ze door de druk haar eigen verhalen niet meer kan produceren.
Het zijn de thema’s die ‘Onbesproken’ zijn. Het overdenken tot diep in de nacht en je wil laten gaan.

 

Rode draad van Noodzakelijk Verdriet

Met de single ‘Drijfzand’ hoor je het verhaal van de paradox van een ster te worden en wegzinken in de wereld van bekend zijn en de relaties die een andere wending krijgt.
Het album kent de rode draad van donkere dagen en de zoektocht naar het licht. Het zijn de emoties van ‘Zeeen van Liefde’ en ‘23 Mei’ die prachtig geworden. Klein en intiem maar ook zo groots.
De kwetsbaarheid en onzekerheid van het heden dagelijks leven maken de liedjes Froukje herkenbaarheid in de drukke wereld waar vooral jongeren in verkeren. Laat je alles los, dan houd je de wezenlijk thema s in het leven over. Hier weet Froukje tekst aan te geven. Vanuit de ik vorm wordt het persoonlijk en herkenbaar voor ieder.
De balans om jezelf te blijven is de worsteling in de songs . ‘Als ik God Was’ , ‘Geef Het Terug’,  ‘Ik Ben Bang’ hoort allemaal bij het ‘Noodzakelijk Verdriet’.

Gelukkig heeft Froukje de tijd en met ‘We Hebben De Tijd’ sluit ze het album met 15 prachtige songs af. Puur, eerlijk en een weerspiegeling van een jongmens in de hedendaagse tijd.

13 januari 2024
In dit bericht:
Translate »