De Amerikaanse singer-songwriter Greta Simone Kline is de dochter van de acteurs Kevin Kline (onder andere Sophie’s Choice en The Hunchback of the Notre Dames) en Phoebe Cates (onder andere Gremlins).

Het leven als een bekende is haar dan niet onbekend. Inmiddels heeft ze haar artiesten naam gebruikt voor de volledig band en weet ze met Inner World Peace een mooi album af te leveren.

Het album is vooral een lichte indie sound album. De songs klinken lekker gemakkelijk in het gehoor en de band weet met het openingsnummer ‘Abigail’ en ‘Aftershook’ een lekkere start van het album te maken. Met het snelle uptempo nummer ‘Magnetic Personality’ wordt het wat rommelig maar dat wordt met het popliedje Wayne gecorrigeerd. Dit nummer zou zo een indie hit kunnen worden. Het klinkt zomers en je zingt het gemakkelijk mee.

De stem van Kline past beter in de medium tempo songs om haar verhaal te laten vertellen. De songs zijn ontspannen ten opzichte van het snelle werk van nu en het verleden. Met ‘Fragments’, ‘A Work Call’ en het aanstekelijke ‘Empty Head’ weet de band het album gevarieerd en aantrekkelijk te maken.

Geen ingewikkelde composities, maar vooral lekkere songs met een kop en staart.
 

30 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »