FM – Thirteen


Wanneer 1984 de band van Paul Samson  met Iron Maiden zanger Bruce Dickinson een leegloop kent gaan ook Pete Jupp en Merv Goldsworthy een band beginnen. Samen met de broers Steven en Chris Overland (voormalig Wildlife en later Queen musical) start men met Philip Manchester de band FM.

Inmiddels zijn Manchester en Chris Overland lang geleden vervangen door Jem Davis en Jim Kirkpatrick, maar weet de band nog steeds heerlijke Britse melodieuze poprock te produceren. Thirteen is natuurlijk het dertiende album, al was hun tweede album Tough It Out het succes album.
Met ‘Shaking the Tree’ weet de band lekker te beginnen en de melodieuze drive in ‘Be Lucky’ en ‘Love and War’ weet de band nog steeds lekkere rocksongs te produceren. Met de powerballad ‘Long Road Home’ komt de knuffelrock van de 80’s weer terug.

De zang van Steve Overland past nog steeds goed in het genre al hoor je in de stem dat de man ook ouder wordt. Met dit album weet deze rockveteranen wellicht in UK het rockpubliek  bedienen. Toch is het jammer dat deze act nooit een voet aan vaste wal heeft gekregen. Voor de gevestigde melodic rockers zal het nieuwe album van FM dan ook een prima album zijn! 

22 maart 2022
In dit bericht: