Het nieuwe album van John Watts’s Fischer Z is direct verbonden met het succesvolle album Red Skies Over Paradise uit 1981. Dit album kent nu zijn 40 jarig jubileum. Het nieuwe album ‘’Til The Oceans Overflown’ is een knipoog naar het album uit het verleden en gelijk een vervolg op de songs van het recente album Swimming In Thunderstorms.

Het mooie aan de zanger John Watts is dat hij de hedendaagse maatschappij op een mooie manier weet te spiegelen. Zijn verhalen zijn beeldend in de muziek gebracht en de songs blijven liedjes zoals ‘The Selfish Mirror’, Çhoose’ en ‘Narcissus Took Me Down’. Natuurlijk zijn er ook typische Engelse tintjes in de songs terug te vinden. Het verhaal van het liedje over de Brian verteld de man dan ook in het interview elders op deze site. Het zijn de nieuwsberichten die alleen op de kanalen van de UK terecht komen.

De band weet met dit album een mooi muzikaal overzicht te geven vanaf het legendarische Red Skies Over Paradise, dat de rode hoes van een brandend Brighton kent naar de hedendaagse popsound. Van de gitaarliedjes naar de keyboard en computersound van ‘Dystopia’s Here’ en ‘A.I. Owns. U.’ Of de persoonlijke teksten in ‘Waterside’ en ‘Oh Compassion’

Het is dan ook de kracht van Fischer Z om door de jaren heen een eigen sound te behouden en toch mee te kunnen gaan met de tijd. Het scheelt natuurlijk wanneer je zoon invloed heeft op het maken van de muziek. Met dit album overtreft Watts zijn voorganger dat al een heerlijk album was.

De band zal de komende maanden veelvuldig on Nederland te zien zijn. 

11 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »