First Aid Kit zijn de twee Zweedse zussen Johanna en Klara Söderberg is een mooi voorbeeld van hoe mooi het soms in de muziekindustrie gaan kan. Als tiener werden de twee namelijk beroemd met een op YouTube geplaatste Fleet Foxes cover. Eens soort van Suzan en Freek verhaal maar dan internationaal.

Het nieuwe album van het duo heeft even op zich laten wachten. De zussen waren afgelopen zomer al te zien op Rock Werchter. Inmiddels heeft Johanna haar coron tijd gevuld met het krijgen van een kind en dat brengt weer inspiratie met zich mee. Songs als het ‘Angel’ en ‘Fallen Snow’ zijn al beeldend in de titel waar het allemaal over gaat.

Het recente album Ruins bracht al succes met zich mee en nu is de gezellig vertrouwde geluid terug te vinden op dit album. Akoestische gitaren, een vleugje country en zo nu een dan popsong met een volledige band.

Met ‘Wild Horses II’ weten de zussen een mooi beeld te geven van hun historie. De samenzang en het kwetsbare in hun stem geeft iets van gezellige kneuterigheid.

Palomino is dan ook een album dat aan alle verwachtingen van deze dames met band voldoet. Het is dan ook een fijne opvolger van het debuutalbum. 

4 november 2022
In dit bericht:
Translate »