Fellowship – The Saberlight Chronicles


De Britse rockmetal act Fellowship is een act dat net voor de covid tijd hun eerste EP uitbracht. Nu is er een volledig album vol uptempo metal rocksongs. Een deel komt uit de band Rezinwolf met drummer Callum Tuffen en gitarist Brad Wosko en de andere helft is gitarist Sam Browne en zanger Matthew Corry uit Power Force.

Het gaat hier vooral om snelheid met een melodieus tintje en een vleugje klassiek waarmee de openingsnummers ‘Until the Fires Die’ en ‘Atlas’ als een visitekaartje voor de rest van het album is. Deze band maakt het allemaal wat theatraal door de strijkers en blazers in de songs als ‘Glory Days’ en het lekker Iron Maiden gehobbel in ‘Hearts Upon The Hill’.

Het tweede deel van het album wordt al spannender door  de piano stukken van ‘The Hours of Wintertime’ en ‘Silhouette’. Het zijn meer dramatisch getinte ballades die uitmonden in een gehele band-song. Het opvallende is dan wel dat de intro’s van alle songs erg verrassend zijn, maar daarna de songs in een snelle metalrock song vervalt.  Het 9 minuten ‘Avalon’ aan het einde is dan net weer wat te veel voor het goede op deze plaat. Wanneer de intro uitgewerkt wordt tot een doorlopend geheel, zou deze band tot een heel ander level gaan horen.

Een prima rock metal album, maar er zit meer in dan men nu laat zien. 

15 juli 2022
In dit bericht:
Translate »