Er zijn wel eens albums die na verloop van tijd op de draaitafel komen te liggen. Dat geldt ook voor dit album van het duo Far From Saints. Het album is half juni uitgebracht en nu zijn we 3 maanden later. Weinig attentie en geen airplay, tig duizend maal de songs beluistert op Spotify.
Hoe dan! Denk je na het beluisteren van dit album. Het is een juweeltje dat we graag nog even onder de aandacht willen brengen! Het is een heerlijk album dat je minstens een keer beluisterd moet hebben!

Stereophonics & the Wind and The Wave

Enige jaren geleden maakte Green Day zanger Billy Joe Armstrong met Norah Jones een album met heerlijke country (cover)songs. Het was even wat anders dan het rauwe gitaar geluid.
Hier zien we Stereophonics zanger / gitarist Kelly Jones met  The Wind and The Wave Patty Lynn en Dwight Baker dezelfde stap maken. Live wist het duo Jones en Lynn het publiek al te vermaken met een duet. Dat smaakt naar meer en hier is meer!

De stemmen weten elkaar prachtig te vinden en met heerlijk ontspannen folk popsongs is het een prachtig album voor de zomer. Met een ‘Screaming Hallelujah’ weet men het album met enkelt een gitaartje en zang te starten. Het wordt een band liedje dat past in de heerlijke klanken van The Levellers en A Monster and Man. Het klinkt fris en pakkend. Met ‘Faded Black Tattoo’ en Take It Through the Night” hebben we de eerste juweeltjes van het album al te pakken. De scheidingsdrama in ‘Let’s Turn This Back Around’ wordt prachtig in een duet bezongen. Deze sfeer komt later met ‘We Won’t Get Out Alive’ terug. De eenvoud van de muzikale invulling brengt juist de stemmen naar voren en dat maakt het zo mooi.
met een vleugje country is het vooral de singer-songwriters stijl van Kelly dat hier weer op zijn plek valt. Met de Stereophonics maakt de man al prachtige albums maar met dit album hoor je hem kwetsbaar op ‘No Fool Like and Old Fool’ zijn best.
dat ook hier weer een scheidingsdrama aan vooraan moet gaan om een prachtig album te krijgen is een bittere kanttekening.

Een juweeltje van een album dat meer verdiend dat dat dit nu krijgt!

18 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »