Fantastic Cat – The Very Best Of Fantastic Cat


Toen Hollis Brown zanger Mike Montali en Don Dilego hun krachten bundelden werd de eerste stap gezet naar een idee van Dilego. Een band samenstellen met vier singer-songwriters, elk met hun eigen inbreng.

Het doet denken aan Crosby, Stills, Nash & Young, die op dezelfde basis bij elkaar kwamen. Nu zijn Antony D’Amato en Brian Dunne toegevoegd. Op de vraag aan een serveerster wat voor naam ze aan haar band zou geven, antwoordde ze: Fantastic Cat. En hiermee is ook de herkomst van de merkwaardige bandnaam verklaard.

De heren hebben altijd al ruim de tijd genomen om songs te schrijven, en daarvan zijn nu de beste songs uitgebracht. Het is wederom een genot om naar te luisteren. De songer-songwriters weten de Americana hoog te houden. Mooie liedjes met kop en staart, en een mooie harmonieuze samenzang, zoals op de single ‘Fiona’ dat vorig jaar verscheen. Het heerlijke uptempo nummer “Nobody’s Coming To Get You’ doet erg denken aan Smokie, en ja, voor diegene die dit als een no-go act uit de jaren 70 ziet wordt het nu de hoogste tijd om deze band eens goed te gaan beluisteren. Dat is veel meer dan alleen ‘Living Next Door To Alice’.

Het mooie aan deze band is de combinatie van verschillende stijlen, die elke bandlid op zijn eigen manier inbrengt. ‘Wild & Free’ kent weer een geheel andere sfeer dan het 70’s klinkende ‘Amigo’ of het prachtige ‘Ain’t This The Strangest Town’.

Met hun ‘Theme From Cat Fantastic’ sluit de band dit prachtige album af.Copy-edit: 3-8-2022

30 juli 2022
In dit bericht:
Translate »