In de jaren 90 was het duo Tracey Thorn en Ben Watt als couple Everything But A Girl. Het duo wist met hun electronische jazz pop sound een andere klank te brengen tussen alle Depeche Mode en Duran Duran klanken van die tijd. Met het nummer ‘Missing’ wist men de doorbraak te bekrachtigen.

Het laatste album van het duo dateert uit 1996 en gaf Thorn aan niet langer op het podium te willen staan. Ben Watt maakt daarna prachtige solo albums en nu is er het Fuse album.

Een album dat de oude tijden doen herleven. Gezien deze stroming nu wederom populair is, kan de 80s dance zo weer naar de grote festivals. Het album is dan ook heerlijk voor deze tijd.
Het openingsnummer ‘Nothing Left To Lose’ klinkt al vertrouwd en met pakkende ‘Coution To The Win’ gaat het feestje echt draaien.
Watt weet met ‘When You Mess Up’  als rustpuntje in het album intiem en met een vertellende manier zijn verhaal te vertellen. Het duet komt hier dan ook mooi uit om het verhaal helder te krijgen. Na een zwaarder liedje is het ‘Time and Time Again’ een luchtiger liedje, met de droefheid van een verloren liefde. Deze droefheid komt terug in ‘Lost’ en dan sluit de muzikale omlijsting aan.
Met het dansbare ‘Forever’ weet het duo in de mist van de electropop met ‘Interior Space’ en ‘Karaoke’ het album te eindigen.

We horen een album van mensen die al wat jaartjes meegaan en hier ook deze ervaring in de huidige tijd terug kunnen brengen. Een divers elektro pop en dance album als deze krijgen we weinig meer te horen.
Zonder de nostalgie van toen is het album zeker een om rekening mee te houden voor de jaarlijstjes!

23 april 2023
In dit bericht:
Translate »