Ernst Jansz – Live In Tijden Van Corona


De Nederlandse zanger en toetsenist Ernst Jansz kennen de meeste mensen van de band Doe Maar. De ruim 70 jarige man kijkt in deze tijden terug in de tijd. Met de beperking van optredens pakt hij de shows die hij heeft opgenomen met zijn vrienden in Drunen en Schipluiden.

Dylan en De Groot

De shows waar hij terug gaat in de tijd. Maar met mooie luisterliedjes vertelt hij over de tijd van CCC inc. In ‘Ik Was Een Hippie’, maakt hij de corona tijd tot een Dylans ‘Hard Rain’ in Jansz zijn woorden ‘Harde Regen’. Het komt voort uit zijn solo productie waarbij hij een ode aan Bob Dylan doet door zijn songs te vertalen tot een eigen verhaal zoals dit later op ‘Liefde Min Nul’ en ‘Huiswaarts’.
We horen het talent dat hij eerder ooit bij Boudewijn de Groot bracht. Als begeleidingsband van De Groot ontstond later de band Doe Maar.

Nederlandstalige top

Dit is dan ook een album vol mooie luisterliedjes in de sfeer van Dylan en De Groot wanneer je songs als ‘Meester van het Geld’, ‘Een Eerste Klein Verraad’ en ‘Als Je Spiegel Lacht’ beluisterd. Maar ook de intense songs over de wereldoorlog en zijn Indonesisch achtergrond in ‘Dan Huilt Mijn Hart’. Of een mooie versie van Doe Maar’s ‘Tijd Genoeg’. Mooie liedjes zoals een echter troubadour of singer-songwriter kan maken.
Een mooi Nederlandstalig album! 

22 januari 2022
In dit bericht: