Eric CLapton – The Lady in the Balcony


De Engelse zanger/gitarist Eric Clapton weet al sinds de jaren 60 zijn talent met de wereld te delen. Als gitarist van The Yardbirds met Jimmy Page, John Mayell and the Bluesbreakers naar het powertrio The Cream, de superband Blind Faith naar Derek and the Domino’s en stond op het punt George Harrison te vervangen bij the Beatles.
Solo weet de man al jaren aan de top te staan en het akoestisch album voor MTV werd een klassieken. Dat evenaart Clapton nu met dit Lock-Down live album.

Titel

Bij de titel, krijg je direct het gevoel van drama. De link dat zijn zoon van het balkon is gevallen heeft hier gelukkig niets mee te maken. Het gaat om de vrouw op het balkon waarvoor hij deze songs laat horen. In een kleine sessie speelt Eric Clapton good old songs waaronder de oude hits ‘After Midnight’, ‘Man of the World’ en ‘Layla’.
Hij weet de avond te beginnen met een heerlijke blues van Bessie Smith ‘Nobody Knows When your Down and Out’ uit de jaren 30. Het is waar zijn hart ligt. The Blues. Met songs van Fleetwood Mac (met Peter Green) ‘Black Magic Woman’ of het prachtig vertolkte ‘Bell Bottom Blues’ horen we het EC blues hart spreken. Dat er toch een traantje weggepinkt wordt met ‘Rivers of Tears’ en ‘Tears in Heaven’ is niet verwonderlijk. Met ‘Got My Mojo Working’ van Ann Cole, geschreven door Preston Foster sluit Clapton deze bijzondere avond.

Andere Best of..

Het album is een van zijn mooiste albums al zijn er vele bekende songs op te vinden. Het is in vele variaties te krijgen. Zowel audio als met de luxere versies met beeld. 

16 november 2021
In dit bericht:
Translate »