Envy of None – Envy of None


Wanneer drummer Neil Peart van Rush in 2020 komt te overlijden was dit ook een einde aan het 40 jarig bestaan van de progrock act. Het Canadese trio werd een duo. Aleksandar Zivojinovic gaat door het leven als Alex Lifeson vond een nieuw maatje in bassist en zanger Andy Curran van de Canadese rockband Coney Hatch.

Samen met zangeres Maiah Wynne en Alfio Annabalini wordt een nieuwe band gelanceerd. We hebben een rocker en een progrocker en een uitdagende zangeres, dan weet je wat je krijgt.
Mar de verrassing is dat de band een synth poprock album maakt.  Het album kent de uitdaging in de donkere teksten als het openingsnummer ‘Never Said I Love You’, ‘Shadow’,  ‘Kabul Blues’ of ‘Enemy’.  Voor de rest is het alles behalve rock.
Met de single ‘Liar’ horen we de industriele sound beats en intense bas.  Het komt eerder in de buurt van Depeche Mode. Met songs als ‘Dumb’  en ‘Enemy‘ aan het eind van het album, klinkt het allemaal wat vlak of eerder op herhaling. Echt dynamisch wil het maar niet worden. wellicht dat de mindset het zelfde bleef en het tempo in de songs ook.
Het album wordt mooi afgerond met ‘Western Sunset’ dat een ode is aan de overleden drummer. 

5 april 2022
In dit bericht:
Translate »