De Engelse band Enter Shikari weet de echte post punk achter  zich te laten. De band geeft de focus aan de nu indie rock met een vleugje metal, dance en techno. Ondanks dat de band al 10 jaar bestaat en deze sound  produceert, komt het nu tot zijn recht. Het is dan ook een  band vol energie. De band staat dan ook op de drempel om door te breken voor het grote publiek. Met de energieke sound is het een heerlijjk festival band. Dus komt het zien!

De techno sound van ‘It Hurts’ en ‘Leap into The Lightning’ geven de sfeer tussen Franz Ferdinand en The Prodigy. Het is typisch Engels en innovatief.
Naast de powerful songs weet de band met strijkers en fijn zangwerk een mooie versie van ‘Dead Wood’ te maken. Je hoort hoe het anders had kunnen klinken wanneer je de songs ernaast beluisterd. ‘Jailbreak’, ‘Bloodshot’  weten de energie van het album te laten spatten. Met diverse keren een climax binnen het nummer te creëren is het opzwepend. Het ‘Giant Pacific Octopus’ geeft nog even de extra powerboost aan het eind van het album. Heerlijk album!

Overigens komt in beperkte oplage bij het nieuwe album ook nog de live release ‘Live From Alexandra Palace’ beschikbaar (tevens op DVD). Het is de live registratie uit december 2021 van hun uitverkochte concert in de 10.000 plaatsen tellende Londense venue.

26 april 2023
In dit bericht:
Translate »