De lockdown brengt ook voor de beroemdste mensen hun ongemakken mee. Zo heeft Sir Elton John een andere invulling aan deze tijd gegeven dan zijn collega’s. In plaats van nieuwe songs is hij op zoek gegaan naar collega’s die in de huidige tijd populair zijn en hiermee een album The Lockdown Session te maken.

Een soort van cover album, maar dan andersom. Zo weet hij met Dua Lipa een mooie versie te maken van zijn ‘Sacrifice’ maar nu onder de naam ‘Cold Heart’. Dit geeft hij een remix door het Australische trio van Pnau en een mooie video.
Met de hiphop van Young Thug en Nicki Minoj krijgt het nieuwe nummer ‘Always Love You’ net als alle andere songs een animatie video. Het nummer ‘Learn To Fly’ met Surface geeft de inspiratie voor de jonge generatie. Dat is de basis voor het album. Een nieuw generatie inspireren voor muziek en de toekomst is een belangrijk item voor Elton John.
Al zijn er ook covers van anderen op het album te vinden. ‘It’s a Sin’ van The PetShop Boys krijgt een vertolking met Years & Years en het ‘Nothing Else Matters’ van Metallica krijgt een bezetting van RHCP drummer Chad Smith, Metallica bassist Robert Trujillo en rockchick Miley Cyrus.
Zo gaat het album langzaam over naar de oudgedienden. Met Fleetwood Mac’s Stevie Nicks vertolkt John het ‘Stolen Car’, Met Pearl Jam’s Eddie Vedder het ‘E-ticket’, Stevie Wonder Finish Line en de inmiddels overleden Glen Campbell het ‘I’m Not Gonna Miss You’.

Het album kent mooie herkenbare Elton John songs en song die een andere stijl kennen. Hierdoor is het album divers van aard, maar niet een geheel. Hierdoor zullen luisteraars een selectie van het album eruit pakken. 

29 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »