De afgelopen week bracht de in Ecuador geboren singer/songwriter Eljuri een bezoek aan Nederland. Reden om nog wat aandacht aan haar laatste album Reflexión te besteden.

 

Wereldburger

Ze woont al vrijwel heel haar leven in New York en noemt zich een echte immigrant. Met een Spaanse vader en een Libanese, geboren in Ecuador en grotendeels opgegroeid in New York is Cecilia Villar Eljuri met recht een wereldburger. Dit laatste album kenmerkt zich door de specifieke sound van Eljuri, een combinatie van Funk, Latin en Rock waarbij ze nummers zowel Spaans- als Engelstalig brengt.

 

Een eigen stijl van Funk, Latin en Rock

De pandemie vormde de grote inspiratiebron voor dit album dat dan ook vrij vertaald “achterom kijken” betekent. Wat dat betreft is opener ‘Espejo’(Spiegel) meteen richtinggevend. De combinatie van fijne gitaarriffs en een Latin-achtige vibe zorgen voor de juiste sfeer. Bij ‘La Voz’ wordt die “Latin”-sfeer nog wat versterkt door de blazers en bij het Engelstalige ‘Home’ laat ze juist haar gitaren spreken. Zo schakelt Eljuri moeiteloos over en ‘Shelter’, dat het verhaal over de Ukirainse vluchtelingen verteld, wordt zelfs tweetalig gebracht! Dat Eljuri maatschappelijk betrokken is en dat horen we ook wel terug in haar teksten. ‘Home’ is lekker rockerig en ook op ‘Feeds You’ bewijst ze dat ze haar eigen stijl heeft ontwikkeld. Met de afsluiter en bonus track ‘Keep It Up’ laat ze ons nog één keer op die Latin-achtige manier bewegen. Veel luisterplezier!

 

21 april 2023
In dit bericht:
Translate »