ElisaDay – Auftakt


Het verhaal van Elisa Day komt voort uit Nick Cave zijn duet met Kylie Minogue ‘Where The Wild  Roses Grow’.  Hier wordt het verhaal verteld van Elisa Day en dat werd de inspiratie voor de symfonische metal act ElisaDay.

Deze Ep bevat 4 songs met heerlijk opzwepende gothic of symphonische rock/metal met strijkers en bombastisch opzwepende sounds. Het openingsnummer is de ‘Inner War’  waar de band refereert naar de strijd van vrijheid . Al weet men dit een vervolg te geven met ‘Fire Or Ice’.

Het past dan ook in het rijtje van Within Temptation, Epica en Delain.  ‘Hear Me’ is dan ook een passend eindnummer. Daar waar de band luidkeels haar attentie uitspreekt om dit verhaal tot je op te nemen. Met alle prachtige  klanken van koren, orkesten binnen de metal dat al op het ‘Poison Ring’ te horen was. Het ‘Hear Me’ is als een epos en filmtrack dat je meesleept in een 10 minuten durend verhaal. Met Lubov Antropov weet ElisaDay met de bombastische sound aan te sluiten bij de Europese metalsound. 

21 februari 2022
In dit bericht:
Translate »