Elephant – Big Thing


De Rotterdamse band Elephant kwam vorig jaar met een EP en nu is het tijd voor een volledig album. Onder leiding van Pablo van de Poel (DeWolff) zijn de mooie klanken uitgewerkt tot prachtige liedjes.
Songs die ergens tussen de luisterliedjes al la singer-songwriterssongs en country liggen. Americana van Hollandse bodem.

Het is dan voor de heren ook een Big Thing dat met een lekker aanstekelijk liedje ‘Calling’ begint. Prima song om de wereld mee te veroveren. Ingetogen pop, dat vooral een sfeer van ontspanning geeft met een vleugje 70’s. Het past ook wel bij vd Poel zijn solo activiteiten en de kennis wat hij in USA heeft opgedaan. Met de gedubde vocalen krijg je een samenzang dat prachtig klinkt. Zeker wanneer er meer mensen mee gaan zingen zoals in ‘Medicine’.
Het subtiele gitaarwerk van ‘Happiness’ en ‘Only Love’ is hypnotiserend en zuigt je het nummer in.  De songs zijn echte liedjes van gemiddeld net onder de 3 minuten. Nie te lang en net genoeg om het allemaal pakkend te houden.

Het debuut album is dan ook de moeite waard. Met de melancholische songs, teksten met de persoonlijke drama maakt het allemaal puur en pakkend. Het is de heren dan ook gelukt om de porseleinkast nog heel te houden. 

1 juni 2022
In dit bericht:
Translate »