Elbow – Flying Dream 1


Met zanger Guy Garvey weet de Britse band Elbow een indie-sound te creëeren dat vooral tegen een droomsound aanschuurt. Het is dan ook niet vreemd dat de band zichzelf hiervoor Mr. Soft noemde.
Inmiddels is de band uitgegroeid tot een volwaardige festival-act en wisten ze in Nederland een hit te scoren met ‘Lippy Kids’. Toch is dit een echte album-band dat nu met het album ‘Flying Dream 1’ op de proppen komt.

Behouden vlucht

Het album heeft de ontspannen sfeer die we van deze band kennen. Deze behouden, rustige sfeer kan op de één een kalmerend effect hebben, en voor de ander onrust creëren. Maar deze mellow-sound brengt ook mooie liedjes voort. Zeker met teksten die passen als juweeltjes in een hanger, zoals ‘Is It A Bird’, ‘After the Eclipse’ en ‘Calm and Happy’. Net als het intro van ‘Six Words’ veelbelovend van start gaat, gaat het nummer plotseling over op een ander tempo, hetgeen even raar aanvoelt. In het kleine liedje ‘Come On, Blue’ zijn ook wat wisselingen in de compositie te vinden, maar die sluiten beter aan, waardoor het een spannend en mooi liedje is geworden.

Mooi en herkenbaar

Het kan net even het verschil maken, dat maakt Elbow ook zo’n mooie act. Het spelen met verschillende instrumenten in de composities is een genot voor het oor, en de stem van Garvey rijgt het geheel aan elkaar. Wederom een mooi album, maar ik kan me ook voorstellen dat men het nu allemaal wel weet, en dit keertje overslaat. 

20 november 2021
In dit bericht:
Translate »