Tijd is een betrekkelijk iets waar iedereen rekening mee moet houden. Het overkwam Mark Everett van de band Eels dat hij een hartaanval kreeg met de daarbij operaties. Het is allemaal goed afgelopen. De tijd stond even stil en daarna mag de tijd zijn vervolg doen. Er stroomt weer nieuw muzikaal bloed door de aderen en daarmee krijgen we meer EELS TIME!

Het album is dan ook een intens en sfeervol album geworden. Daar waar Mr. E. zijn bevindingen direct op tafel legt met het openingsnummer ‘Time’. Langzaam vind het zijn draai met het pakkende nummer over een goudvis ‘Goldy’ en ‘Sweet Smile’.
het zijn de doorsnee thema’s die Eels tegenwoordig op plaat zet. Het zijn de pakkende songs die weer doen denken aan de begin tijd van de band. Daar waar Novacane van het debuut album en het album Daysies tot het succes van de band behoren. Niet dat we onnodig naar vroeger gaan. Eels weet door de jaren heen alle grenzen te zoeken als het gaat om de muziek.
Afgelopen jaren maakt Mr. E. weer intense luisterliedjes waar hij zo goed in is. Het draagt nog even altijd de drama van zich af.  Al weet de man dat hij geluk heeft gehad en lacht dit enigszins weg. Maar met ‘I Can’t Believe It’s True’ en ‘Let’s Be Lucky’ is het duidelijk dat het zeker wat men de man heeft gedaan.

Het album kent vooral heerlijke songs zoals we dat van EEls mogen verwachten. Intens en met uitdaging in de tekst en muziek zoals ‘If I Am Gonna Go Anywhere’ of het heerlijk ritme van ‘And You Run’ maken deze band meer dan bijzonder. Nog steeds en hopelijk kunnen we blijven genieten van dit moois.

9 juni 2024
In dit bericht:
Translate »